У «Харківобленерго» обіцяють дотримуватися графіків

У місті та області діють погодинні графіки, але іноді вимкнення тривають понад сім годин.

У Харкові та Харківській області застосовують погодинні відключення електроенергії.

За графіком, протягом п’яти днів (до 10 квітня) діють графіки вимкнення у шість черг, у кожній — на сім годин. За інформацією пресслужби «Харківобленерго», енергетики намагаються дотримуватися цих графіків. Додаткових обмежень від «Укренерго» поки що не було. 

«Про введення додаткових обмежень від НЕК «Укренерго» будемо повідомляти окремо», — обіцяють у «Харківобленерго».

Як повідомили в «Укренерго», учора через обстріли відключилась високовольтна повітряна лінія на Харківщині, в результаті знеструмилась підстанція, яка живить побутових споживачів Харкова. Проте усіх вдалося заживити.

Мешканці Харкова повідомляють, що зранку були відхилення від графіків: світло вимкнули на пів години раніше.

У Первомайській громаді також застосовують аварійні відключення поза графіком. 

«Як повідомили представники РЕМ, у громаді застосовано аварійний графік відключення електроенергії, з метою стабілізаційних заходів енергосистеми. Про час включення наразі невідомо. Очікуйте на подальші повідомлення», — повідомив міський голова Микола Бакшеєв. 

Як писав UA-NEWS.in.ua, «Харківобленерго» розробило новий графік відключення електроенергії. Графік діє з 6 квітня по 10 квітня та поширюється на жителів Харкова, Харківського району (зокрема, Безлюдівка, Мерефа, Південний, Буди, Високий, Люботин, Дергачі), Богодухівського, Ізюмського (Балаклія), Чугуївського (Чугуїв, Зміїв) районів. У новому графіку, як і у старому, —  шість черг, проте у кожній черзі світло вимикатимуть не на чотири, а на сім годин.

  • перша черга: з 17:00 до 24:00,
  • друга черга: з 5:00 до 12:00,
  • третя черга: з 8:00 до 15:00,
  • четверта черга: з 12:00 до 19:00,
  • п’ята черга: з 13:00 до 20:00,
  • шоста черга: з 16:00 до 23:00.

Джерело

Новости Украины