На ставці у Зеленського говорили про Харків

Порушували питання захисту енергетики та поставки систем ППО та РЕБ.

Президент обіцяє дати дипломатам завдання шукати системи протиповітряної оборони для країни.

У понеділок 8 квітня Президент України Володимир Зеленський провів Ставку, на якій, зокрема, говорили про ситуацію у Харкові, захист міста від обстрілів окупантів. Також обговорювали можливості зміцнення систем протиповітряної оборони та радіоелектронної боротьби у Харківській області. Військові доповіли президентові про захист енергетичних об’єктів. Голова держави подякував усім, хто допомагає у відновленні життєдіяльності регіону після російських ударів.

«Провів Ставку. Основне питання — Харків, захист міста від російських ударів і можливість зміцнити наші ППО і РЕБ на Харківщині. Доповіді військових щодо фізичного захисту об’єктів енергетики та щодо результативності збиття дронів і ракет. Будуть окремі завдання для наших дипломатів щодо роботи з партнерами заради нових систем ППО для України. Я вдячний усім, хто на центральному рівні та в самому Харкові, у Харківській області максимально активно працює, щоб відновити для людей можливість нормально жити», — розповів Зеленський.

Окрім цього, на Ставці доповів головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський. Він поінформував про ситуацію на основних напрямках на фронті.

Як писав UA-NEWS.in.ua, раніше Володимир Зеленський зазначав: міжнародні партнери знають, що українським населеним пунктам, зокрема на Харківщині, не вистачає систем протиповітряної оборони, однак потрібна політична воля, аби ці системи були передані Україні.

Джерело

Новости Украины