У Харківській області переглядають графіки відключення світла

Деякі домівки знеструмлені по 18 годин.

Через дронову атаку по Харкову погіршилася ситуація з енергопостачанням.

У Харкові дефіцит електроенергії складає до 300 мегаватів. Зараз енергетики переглядають графіки відключень електрики, які вводили раніше, після удару 22 березня. Деякі жителі залишалися без світла до 18 годин. Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Ми вчора мали одну із наймасованіших атак дронами. «Шахед» по місту Харкову, території Харківської області, у тому числі на прицілі були енергетичні наші об’єкти. І, дійсно, у нас погіршилася ситуація по енергопостачання. І місто Харків має наразі від 200 до 300 мегават дефіциту електроенергії. Наразі ми переглядаємо відповідні графіки відключень. І ось учора у нас були такі помешкання, коли люди за добу мали лише шість годин електроенергію», — сказав Синєгубов.

Зараз енергетики намагаються стабілізувати ситуацію. Після цього планують підключати критичну інфраструктуру. Водоканали та каналізаційні підприємства повністю заживлені, лікарні можуть у разі необхідності перейти на автономне живлення. Поки відключення вимушені застосовувати для населення та промисловості.

«І наразі у нас основна проблематика — дійсно, це електроенергія для населення. Щодо промисловості, вони так само отримують електроенергію погодинно. І ситуація по області — так само біля 17 населених пунктів відчувають на собі ось цю нестачу електроенергії. Справа у тому, що, дійсно, наші внутрішні мережі занадто перенавантажені, і проблематика, дійсно, з енергогенеруючими підприємствами всередині області досі досить важка», — зазначив Синєгубов.

Прогнозів щодо відновлення електропостачання начальник ХОВА поки робить.

Зазначимо, електроенергії немає, зокрема, у Балаклійській громаді Ізюмського району та місті Первомайський. У Лозівській громаді попередили про віялові відключення.

У Міністерстві енергетики України повідомили, що сьогодні, 5 квітня, обмеження в електропостачанні застосовують для 550 000 споживачів у Харківській області, близько 330 000 із них — це жителі Харкова. Крім того, у регіоні відключили від живлення одиницю генеруючого обладнання.

«На одному з об’єктів теплової генерації з технологічних причин аварійно відключено одну одиницю генеруючого обладнання», — розповіли у Міненерго.

Щодо водопостачання, то у Харкові ним забезпечені усі райони. За інформацією комунального підприємства «Харківводоканал», через дефіцит електроенергії до деяких осель харків’ян воду подають зі зниженим тиском.

Як писав UA-NEWS.in.ua, уранці 5 квітня у Харкові зупиняв роботу метрополітен. Причиною зупинки метро стала ситуація в енергосистемі.

Джерело

Новости Украины