У Харкові презентували марку з Патроном

На марці зображені будні собаки, який служить у ДСНС.

Поштова марка «Пес Патрон» стала шостим тематичним випуском за час війни.

1 вересня в Харківській області презентували марку «Пес Патрон». Презентація марки проходить сьогодні по всій Україні. Кошти від продажу марок планують спрямувати на допомогу притулкам для тварин та придбання машини механізованого розмінування на дистанційному управлінні. Про це повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації.

«До «Укрпошти» ще з березня надходили численні пропозиції та прохання випустити марку, присвячену Патронові. Ми не змогли відмовитися від такої ідеї, бо це дійсно не тільки талісман служби ДСНС, але це герой і дітей, і дорослих у всій Україні», — розповіла керівниця магазину «Філателія» Харківської дирекції АТ «Укрпошта» Тетяна Фоменко.

Фото.: ХОВА

Автор малюнків — Олександр Нікітюк, фото для них надала Держслужба з надзвичайних ситуацій України.

Як повідомили на офіційній сторінці «Укрпошти» у Facebook, аркуш містить вісім марок, які розповідають про будні Патрона на службі в ДСНС. Тираж складає один мільйон аркушів. На покупку діятимуть обмеження: для одного замовлення доступні п’ять маркових аркушів, п’ять художніх конвертів та п’ять листівок. Замовити марки можна за посиланням.

«Пес Патрон став талісманом українських рятувальників та символом спротиву, відтак марки з його зображенням стануть окрасою вашої філателістичної колекції», — зазначили в «Укрпошті».

Нагадаємо, наприкінці липня у Харківській області презентували марку «Укрпошти» — «Доброго вечора, ми з України».

Джерело

Новости Украины