У Харкові ухилянтів почнуть шукати у розважальних закладах

На Раді оборони вирішили посилити мобілізаційні заходи.

Рада оборони Харківської області прийняла рішення про посилення заходів із мобілізації. 

22 листопада на Раді оборони вирішували мобілізаційні питання. Зокрема, було вирішено, допомагати співробітникам Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

«Ми всі маємо розуміти — війна триває, ворог нікуди не подівся, тому оборона країни — наше спільне завдання. Серед розглянутих питань — мобілізаційні процеси в області. У цьому напрямку мають спільно працювати всі відповідальні органи та служби у співпраці із Територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки. Перевірку наявності військово-облікових документів варто посилити у розважальних закладах», — повідомив напередодні голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

.У ХОВА зазначають, що мобілізація має відбуватися виключно із дотриманням чинного законодавства України.

Нещодавно військовозобов’язаних на Львівщині зобов’язали носити при собі документи. Рішення ухвалили на засіданні Ради оборони Львівської області, 20 листопада керівник апарату Львівської ОВА Тарас Грень видав відповідний наказ. Військовозобов’язані віком від 18 до 60 років повинні носити з собою документи, що посвідчують особу, документи про прописку та військовий квиток або тимчасове посвідчення військовозобов’язаного.

Нагадаємо, у Харківській області призначений новий військовий комісар. Новим керівником Харківського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки став полковник Павло Житняк. Павло Житняк із 2020 року був командиром 17-ї окремої танкової Криворізької бригади ім. Костянтина Пестушко (військова частини А 3283), до того очолював штаб 92-ї окремої бригади ім. Сірка, у якій прослужив 17 років.

Нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІ ступеня, медаллю «За заслуги перед містом Лисичанськ» та ін.

Джерело

Новости Украины