У Хмельницькому діти з багатодітних родин завітали до театру ляльок

За інформацією: Суспільне Хмельницький.

Фото: Хмельницька міська рада

300 дітей з багатодітних родин завітали до Хмельницького академічного обласного театру ляльок. З нагоди відзначення Дня міста Хмельницького діти отримали солодощі та переглянули виставу «Гноми доброї Білосніжки».

Про це повідомляє Хмельницька міська рада.

«Для збереження сімейного бюджету багатодітних сімей та зменшення затрат на проїзд в міському транспорті для багатодітних родин, починаючи з 2008 року щорічно приймається рішення щодо надання одного проїзного квитка багатодітним родинам, які малозабезпечені, матерям яким надано почесне звання України «Мати-героїня». У 2021 році доповнили:

— надання щомісячного проїзного квитка батькам дітей з інвалідністю;

— надання щомісячного проїзного квитка батькам дітей з особливими освітніми потребами, в тому числі які фактично проживають на території Хмельницької міської територіальної громади та є учнями/вихованцями закладів освіти Хмельницької міської територіальної громади;

— надання багатодітним сім’ям, діти яких відвідують навчальні заклади Хмельницької міської територіальної громади та фактично проживають на території Хмельницької міської територіальної громади.

За належне виконання материнського обов’язку щодо виховання дитини, піклування про її здоров’я, фізичний і моральний розвиток, навчання, створення належних умов для розвитку її природних здібностей почесною нагородою України «Мати-героїня» нагороджено 115 хмельничанок», — йдеться у повідомлені.

У Хмельницькому нараховується 1786 багатодітних сімей, в яких виховується 5692 дитини.

Новости Украины