У Хмельницькому на дев’ятому місяці повномасштабної війни народилася дитина-рекордсмен

За інформацією: Суспільне Хмельницький.

Фото: Суспільне Хмельницький

Дитина-рекордсмен народилася 24 листопада у Хмельницькому обласному перинатальному центрі. Про це Суспільному розповіла заступниця директора Хмельницької обласної лікарні з акушерсько-гінекологічної допомоги Лариса Притуляк. За її словами, 24 листопада, через дев’ять місяців від початку повномасштабного вторгнення, у їхньому закладі народилось троє дітей, серед них — хлопчик з рекордною вагою.

Детальніше про новонародженого богатиря розповідають кореспонденти Суспільного.

Молитву Першого дня читає новонародженому Луці священник і його тато Микола Головач. А потім освячує сина. Допоки Лука спить, мама і тато розповідають.

"Так вийшло, що саме в лютому, і точно 24-ого. Так вийшло в нас. І це шоста дитина. В мене є: хлопчик, дівчинка, хлопчик, дівчинка, і хлопчик, і хлопчик знову народився. Я б сказала, що ми не думали, щоб зачати, а в нас так вийшло, так Бог дав. А народити — так теж Господь дав, що вчора народила, 24–го", — розповідає породілля Оксана Головач.

Хлопчик Лука народився 24 листопада з вагою понад шість кілограмів. 25 листопада 2022 рік. Фото: Суспільне Хмельницький

"Ми назвали синочка на честь Луки Кримського Войно-Ясинецького. Він лікар, хірург і єпископ. Ми його дуже почитаємо, і на честь нього і назвали. Звичайно тяжко, страшно переживаєш, але уповаєш на Бога, все буде добре", — каже багатодітний батько Микола Головач.

Про те, що вшосте стануть батьками, каже Оксана Головач, дізналась четвертого квітня.

"Трошки дуже настрашилась тому, що почала падати й плакати, що війна, і тут завагітніла, але нічого, з Божою допомогою перенесла це все. Як то кажуть, хлопчики родяться — Бог знає, що дає", — каже Оксана Головач.

Тато, Микола Головач, каже: старші діти зраділи новонародженому братику.

"Радіють. Старшому — двадцять перший рік, далі дівчинка — дев’ятнадцять років. Всі дуже раді. В нас богатирі! Найперший народився — 3600, тоді — 4300, потім – 5300. І, слава Богу, це козаки. А дівчатка трошки менші — 3900 і чотири", — розповідає священник та багатодітний батько Микола Головач.

Новонароджений Лука — шоста дитина в родині. 25 листопада 2022 рік. Фото: Суспільне Хмельницький

Дитина з вагою понад шість кілограмів народилась вперше за всі 12 років роботи обласного перинатального центру, розповідає заступниця директора Хмельницької обласної лікарні з акушерсько-гінекологічної допомоги Лариса Притуляк.

"Вчора в нас троє дітей, і народилась дитина рекордсмен по вазі — хлопчик Лука. В нас перед цим була дитина, яка народжувалась з вагою п'ять кілограмів триста грам. А це – практично шість чотириста, набагато більша. Пологи завершилися операцією кесаревого розтину, тому що плід-гігант, та й мама сама не могла народити цього хлопчика. Перед цим ця жінка народжувала п’ять триста самостійно. Але операція пройшла нормально, без ускладнень, дитина гарна. Мама і дитина себе нормально почувають", — розповідає Лариса Притуляк.

Новости Украины