У Хмельницькому працює магазин безкоштовного одягу. За речі люди не платять

За інформацією: Суспільне Хмельницький.

Соціальний магазин одягу у Хмельницькому, 2023. Фото: Суспільне Хмельницький

"Треба мати довідку переселенця. Хмельничанам — пенсійне посвідчення, чи паспорт. І теж записуємо прізвище, і звідки людина. І люди собі вибирають те, що їм потрібно. Обмежень за кількістю одягу немає. Одному треба тільки кофтинка, іншому — тільки курточка, а деяким потрібно більше речей. Багатодітні сім’ї теж до нас приходять", — пояснює Ольга Якушко.

Раїса Соломко вимушено переїхала з Куп’янська до Хмельницького через повномасштабне вторгнення Росії. Жінка також приходить в центр, сьогодні тут шукає теплі речі.

Іграшки, які принесли хмельничани до соціального магазину одягу, 2023. Фото: Суспільне Хмельницький

"Штани потрібні, кофти якісь, щоб тепліше було, якусь жилетку, або накидку", — розповідає Раїса Соломко.

Ольга Якушко каже, вживані та нові речі сюди віддають також безкоштовно місцеві жителі. Зараз тут є запит на зимовий одяг. Волонтерка громадської організації "Захист об’єднання волонтерів" Ірина Романова розповідає, що приносити можна також іграшки. Їх беруть люди із дітьми. Нові речі дають місцеві підприємці. Також вимушені переселенці можуть тут отримати й продукти.

"За наявністю паспорта і довідки внутрішньо переміщеної особи у нас можна отримати памперси, дитяче харчування, дитячі суміші. Також раз на місяць побутову хімію за наявності. Мають також право раз на місяць отримати рис, кукурудзяну та пшеничну крупи", — розповідає волонтерка.

Ірина Романова каже, люди, які нещодавно вимушено переїхали через війну, можуть тут взяти й нову постільну білизну, а також подушки та ковдри.

Новости Украины