У Хмельницькому проводитимуть каністерапію для поранених захисників

За інформацією: Суспільне Хмельницький.

Фото: поліція Хмельниччини

Хмельницькі поліцейські готуються впроваджувати каністерапію для поранених захисників. Це новий для України метод реабілітації за допомогою спеціально навчених і відібраних собак. Перше знайомство чотирилапих терапевтів із пораненими військовослужбовцями планується вже найближчим часом.

Про це повідомили у поліції Хмельницької області.

Поліцейські Хмельниччини вирішили запровадити каністерапіюМетод реабілітації за допомогою спеціально навчених і відібраних собак для реабілітації поранених захисників, які перебувають на лікуванні у відомчому шпиталі.

"Цей метод активно використовується у західних країнах і вже набирає обертів в Україні. Спілкування і тактильний контакт з тваринами сприяють швидшому відновленню після важких травм, підтримують людей у стресі та депресивних станах", — зазначають у поліції.

За словами начальника кінологічного центру ГУНП в Хмельницькій області Олексія Дяка, ідея такої реабілітації виникла ще з перших місяців війни.

Каністерапію використовують і для роботи з дітьми-переселенцями, грудень 2023. Фото: Поліція Хмельниччини. Фото: поліція Хмельниччини

"Певні елементи каністерапії ми використовували під час роботи з дітьми-переселенцями. Зокрема, з Маріуполя. Зараз плануємо розширювати цю практику — будемо працювати з пораненими колегами," — говорить Олексій Дяк.

Кінологи співпрацюватимуть з психологами та фахівцями шпиталю, де перебувають на лікуванні та реабілітації поранені бійці. Перше знайомство чотирилапих терапевтів із пораненими захисниками планується вже найближчим часом, зазначили в поліції.

Новости Украины