У Хмельницькому зібрались на акцію «Поверніть Героїв з полону»

За інформацією: Суспільне Хмельницький.

Фото: Суспільне Хмельницький

30 жителів області зібралися сьогодні, 8 грудня, в середмісті Хмельницького на акцію "Поверніть Героїв з полону", аби привернути увагу до захисників, котрі перебувають в російському полоні.

Про це Суспільне Хмельницький розповіла координаторка акції Леся Стебло.

За її словами, акція відбувається в місті щоп’ятниці з 19 серпня 2022 року та буде відбуватися до поки всі військові не повернуться з полону.

"Сьогодні ми вкотре зібралися біля "Дитячого світу" на нашу щоп’ятничну акцію "Поверніть героїв з полону". Щоб нагадати суспільству, насамперед громадянам України, громадянам Хмельницького, що триває війна і війна ще з 2014 року. Наші захисники, наші рідні, які тримали оборону Маріуполя, зараз перебувають в російському полоні. Вже півтора року", — сказала Леся Стебло.

Хмельничанка Ірина розповідає, прийшла на акцію "Поверніть героїв з полону", бо вже рік шукає свого племінника, який зник безвісти.

"Рік ми не знаємо, чи є хлопці живі, чи немає. Ми віримо, що вони живі й в полоні. Дуже б хотіла, щоб більше людей виходили на такі акції", — говорить Ірина.

Учасники акції тримають плакати із закликами повернути військовополонених, 8 грудня 2023, Хмельницький. Фото: Суспільне Хмельницький

Учасниця акції Тетяна говорить, її чоловік повернувся з полону рік тому. Але на акцію ходити не припиняє, аби підтримати тих, хто досі очікує рідних.

"Вони стали як рідні для мене. І той біль, який був — він і досі є. Тому що я розумію, як важко. І я не на словах, а на власному прикладі знаю, як це важко — чекати, не знати, в яких умовах, що з твоїм рідним", — каже Тетяна.

На акцію "Поверніть героїв з полону" щоп’ятниці збираються переважно рідні військовослужбовців, які перебувають в полоні або безвісти зникли, говорить її координаторка Леся Стебло. В центрі Хмельницького учасники акції з плакатами закликають перехожих публікувати її в соціальних мережах.

"Зробіть, будь ласка, світлину. Ми просимо вас такий маленький жест. Жест доброї волі, щоб підтримати наших військовополонених. Зупиніться біля нас, зробіть світлину і розповсюдьте у своїх інформаційних стрічках "Поверніть героїв з полону", — сказала Леся Стебло.

Координаторка акції говорить, від 19 серпня минулого року, це — вже 68 акція на підтримку захисників, що перебувають в російському полоні. Та додає: збиратимуться, поки всі військовополонені не повернуться додому.

Новости Украины