За інформацією: Суспільне Хмельницький.
У Хмельницькому на фестивалі вареників господині з різних куточків України приготували шістсот вареників з різноманітною начинкою. Фото: Суспільне Хмельницький
Шістсот вареників з різною начинкою приготували сьогодні, 15 вересня, на фестивалі "Varenyk_FEST". До їх приготування залучили як місцевих кухарів, так і переселенців з різних куточків України, розповіла Суспільному Хмельницький представниця організаторів фестивалю, соціальна працівниця благодійного фонду "Рокада" Анастасія Огороднік.
За її словами, захід у середмісті Хмельницького організували, аби вимушені переселенці познайомили хмельничан із особливостями приготування вареників в себе на батьківщині, звідки змушені були виїхати через воєнні дії.
Господині з Торецька та Маріуполя ліпили у Хмельницькому вареники та пригощали хмельничан. Фото: Суспільне Хмельницький
Жителька Дружківки Юлія розповідає: на фестиваль прийшла, бо хоче спробувати вареники з малиною, які готують в неї на батьківщині.
Учасники з Маріуполя готують сьогодні чебуреки з м’ясом, розповідає представниця центру «ЯМаріуполь» Юлія Мазур.
Юля Мазур з Маріуполя готує чебуреки з м’ясом, які готувала у себе вдома. Фото: Суспільне Хмельницький
"Це — грецька страва, яка була популярна у нас. В Маріуполі жило багато етнічних греків, які готували чебуреки", — каже жінка.
Щодо вареників, то, зі слів Юлії Мазур, вдома вони їх також готували. І різниці між маріупольськими та хмельницькими варениками, каже вона, не бачить, адже цю страву всі готують однаково в різних куточках країни.