У яких районах Харкова через війну найбільше пошкоджений водогін

Споживачів просять своєчасно оплачувати комунальні послуги.

У п’яти районах Харкова за півроку війни найбільше постраждав водогін.

Це Київський, Салтівський, Шевченківський, Немишлянський та Індустріальний райони міста. Про це повідомив заступник генерального директора з експлуатації водопровідного господарства, директор «Харківводопостачання» КП «Харківводоканал» Владлен Волков.

На початку війни, після масштабних обстрілів міста, треба було терміново відновлювати мережі, але половина співробітників не могла дістатися міста. Пізніше налагодили підвіз людей.

«Також запровадили такі методи ремонту трубопроводів, за яких подача води харків’янам не припинялася. Було сформовано досвідчені бригади аварійно-відновлювальних робіт та підготовлено необхідну спецтехніку та матеріали», — повідомив Владлен Волков.

Незважаючи на бойові дії, до кінця 2022 року заплановано перекласти 10 кілометрів зношених ділянок мережі. У «Харківводоканалі» просять містян за можливості вчасно сплачувати рахунки за комунальні послуги.

«Запевняю харків’ян у тому, що стабільне водопостачання їм гарантоване. Досвідчений колектив зробить для цього все можливе та неможливе. В той же час хочу звернутися до мешканців міста з проханням про своєчасну оплату послуг водопостачання та водовідведення. Всі ці кошти повністю спрямовуються на виробничі потреби — ремонт зовнішніх мереж та внутрішньобудинкових систем, відновлення виробничих об’єктів та підготовку їх до експлуатації в осінньо-зимовий період», — звернувся Волков.

Нагадаємо, російські окупанти прицільно нищать об’єкти інфраструктури: ТЕЦ, водогони, підстанції. Це залякування харків’ян і намагання зірвати початок опалювального сезону, аби якомога більше людей поїхали з міста.

Джерело

Новости Украины