У якому районі Львова найчистіше повітря: у ЛМР сторили інтерактивну карту, — МАПА

У Львові запустили інтерактивну мапу якості повітря. 

Як повідомили у пресслужбі Львівської міськради, ініціаторами створення інтерактивної мапи є ІТ-компанія ЛУН та ЛМР. Відтак мешканці Львова зможуть перевірити рівень якості повітря у місті у реальному часі. 

Станом на зараз на карті зображено лише 15 станцій у Львові, у майбутньому таких точок має бути понад 100. Також будівельні компанії у Львові повинні будуть мати датчики, які вимірюватимуть якість повітря. Один такий датчик коштує понад 1 500 гривень. 

Станції у Львові вимірюють дрібнодисперсний пил, який є найбільшим фактором забруднення у великих містах. Дані на карті ЛУН Місто Air оновлюються кожні дві хвилини, вони доступні онлайн, тому кожна людина може бачити, наскільки чисте повітря зараз, і чи потрібно зачиняти вікна.

Де у Львові найчистіше повітря можна переглянути на МАПІ

Мапа якості повітря у Львові, Фото — ЛМР

Довідково. Особливо шкідливими є завислі часточки розміром кілька мікронів — PM 1, PM 2,5, PM 10. Вони такі дрібні, що можуть проникати через природні бар’єри людського організму. За даними американських та італійських вчених, висока концентрація цих часточок може погіршувати перебіг Covid-19. Станції ЛУН Місто Air вимірюють концентрацію саме цих наддрібних часточок — PM 1, PM 2,5, PM 10. А також температуру та вологість — це допомагає команді точніше визначати якість повітря. 

Читайте також: У Львові розпочали демонтаж радянського «Монументу Бойової слави Збройних сил СРСР», — ФОТО

Источник

Новости Украины