У Єврокомісії розповіли, як зміняться ціни на авто після запровадження еконорм Євро-7

Експерти розповіли, як норми щодо шкідливих викидів для транспорту Євро-7 вплинуть на вартість нових автомобілів.

Про це повідомили на сайті Reuters.

Норми Євро-7 мають набути чинності в Європі з 2025 року для легкових авто та з 2027 року для вантажівок та автобусів. У Єврокомісії пропонують розширити тестування викидів CO2 під час водіння.

Більшість європейських автовиробників виступили проти запровадження норм Євро-7. За їх словами, це надто поспішне рішення, яке значно збільшить вартість нових автомобілів.

Глава концерну Stellantis Карлос Таварес заявив, що через Євро-7 автовиробникам доведеться витратити десятки мільярдів євро на виробництво нових електромобілів. Він зазначив, що це вигідніше, ніж виробляти бюджетні авто з ДВЗ.

Глава відділу урядових справ Volvo Cars Маттіас Йоханссон вважає, що виробники не встигнуть внести необхідні зміни до своїх двигунів до 2025 року. Гендиректор Iveco Герріт Маркс назвав пропозицію Єврокомісії «дурною».

Європейська асоціація автовиробників підрахувала, що норми Євро-7 піднімуть вартість нових автомобілів приблизно на 2160 доларів. У Європейській комісії прогнозують збільшення середньої ціни на бюджетні моделі від 160 до 2800 доларів.

Новости Украины