У Житомирському агротехнічному коледжі відбувся День цивільного захисту

Щоб навчити молодь діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення пожежі чи інших надзвичайних подій і ситуацій, 4 березня в Житомирському агротехнічному коледжі відбувся День цивільного захисту. Такі заходи рятувальники проводять систематично задля чергового нагадування правил безпечної життєдіяльності та визначення рівня підготовки навчальних закладів до дій у разі виникнення різноманітних резонансних подій.

Розпочався захід з евакуації студентів та викладачів за сигналом «Увага всім!» із навчального закладу. Пролунав дзвінок, що сповістив про умовну надзвичайну подію. Біля 1,5 тис. осіб організовано покинули всі корпуси закладу та зібралися у спеціально-визначеному місці.

Всі наступні дійства відбувалися на спортивному майданчику коледжу. Після вступного слова директора навчального закладу, фахівці ДСНС ознайомили всіх присутніх з первинними засобами пожежогасіння – вогнегасниками. Розповіли – які вони саме бувають та як їх потрібно правильно застосовувати. Після чого бажаючі мали змогу самостійно загасити розведені на майданчику багаття.

Трохи згодом рятувальники ознайомили молодь та викладачів з пожежним автомобілем, автодрабиною, а також продемонстрували пожежно-рятувальне і спеціальне обладнання, що застосовується під час різноманітних надзвичайних подій чи ситуацій. Також всі бажаючі мали змогу приміряти на себе справжній бойовий одяг вогнеборців.

Загалом День цивільного захисту пройшов цікаво та повчально і всі переконалися в тому, що отримані знання обов’язково знадобляться у повсякденному житті.

«Саме після таких профілактичних заходів молодь  починає по-новому осмислювати важливість роботи рятувальника. І хтозна, можливо після останньої зустрічі, у когось із присутніх з’явилася мрія – пов’язати своє життя з пожежно-рятувальною справою», — зазначив головний інспектор Житомирського міського відділу Управління ДСНС в області Олександр Мальований.

Житомир Житомирський агротехнічний коледж День цивільного захисту рятувальники

Источник

Новости Украины