У Києві другий день поспіль фіксують температурний рекорд

У Києві другий день поспіль фіксуються температурні рекорди. 2 січня, як і напередодні, максимальна температура у столиці піднялась до +13,2°С.

Про це повідомили в пресслужбі Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського. Кліматична норма перевищена на 12,9°С, що відповідає погоді середини квітня.

«За даними метеостанції 2 січня у Києві вперше за 143 роки спостережень середньодобова температура повітря склала +9,4°С, що на 3,9°С вище рекордного значення температури для цього дня 2007 року. Максимальна температура у столиці піднялась до +13,2°С, перевищивши попередній рекорд для цього дня 2007 року на 6,3°С і повторивши рекорд січня, який був зафіксований лише вчора», – розповіли в пресслужбі.

Нагадаємо, у Києві в перший день нового року зафіксували температурний рекорд. Так, 1 січня максимальна температура у столиці піднялась до +13,2°С.

Нагадаємо, в Україні на початку першого тижня нового 2023 року зміниться погода. Вже 5 січня в більшості регіонів очікуються опади у вигляді снігу чи дощу. Наприкінці тижня також прийде відносне похолодання.

Як повідомляв OBOZREVATEL, у Києві та Київській області в середу, 4 січня, синоптики не прогнозують опадів, вдень мінлива хмарність. Повітря в регіоні вдень максимально прогріється до +8°С.

Джерело

Новости Украины