У Києві можуть подовжити лінію метро до Биківні

У Києві можуть подовжити лінію столичного метрополітену від станції «Лісова» до Биківні. Саме там збираються облаштувати Національне військове меморіальне кладовище.

Про це під час засідання Київської міської ради повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв. Все залежитиме від фінансування.

«По транспортному сполученню. Є декілька варіантів. Першочергово – проговорюється окремий маршрут автобусу. Завдання ставиться більше – аж до подовження лінії метрополітену. Відповідно за умови наявних фінансувань. Поки що ми говоримо, що від станції метро «Лісова», де буде проведена до ладу певна інфраструктура, рухатиметься такий «шатл» – спеціально під цей об’єкт (Військове меморіальне кладовище. – Ред.)», – розповів Пантелеєв.

Нагадаємо, Київська міська рада фактично розпочала процедуру створення Національного військового меморіального кладовища, відвівши для цього 9 гектарів землі, які належать столичній громаді. Ділянка розташована в Биківні.

Раніше Кабінет міністрів України ухвалив рішення про те, що Національне військове кладовище в Києві облаштують на Лисій горі. Пізніше уряд відмовився від цієї ідеї і попросив Київраду знайти інше місце.

Як повідомляв OBOZREVATEL, до річниці звільнення Київщини від військ країни-агресора у місті-герої Бучі встановили Меморіал захисникам. Населений пункт перебував під окупацією ворога 33 дні

Джерело

Новости Украины