У Києві судитимуть шахрайку, яка «заробила» на постраждалих від війни понад 6 млн грн: подробиці справи. Фото

У Києві судитимуть жінку, яку обвинувачують у шахрайстві. Вона обіцяла постраждалим від війни українцям знижки в мережі будівельно-господарських магазинів.

Про це повідомили в пресслужбах столичної поліції та Київської міської прокуратури. Зловмисниці загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

У листопаді минулого року правоохоронці викрили жінку, яка шахрайським шляхом заволоділа грошима громадян на загальну суму понад 6 мільйонів гривень.

«Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що зловмисниця вигадала історію про те, що вона займається волонтерською діяльністю та має змогу купувати товари по знижці від 50 до 70 відсотків мережі будівельно-господарських магазинів. Порушниця переконувала потерпілих замовляти та купувати товари через неї за вигідною ціною, а отримані шахрайським шляхом гроші витрачала на власні потреби», – розповіли правоохоронці.

Від дій зловмисниці постраждало 18 осіб. Досудове розсування за фактами 35 шахрайств вже завершено, а обвинувальний акт скеровано до суду.

Нагадаємо, у Дніпропетровській області правоохоронці викрили п’ятьох зловмисників, які викрадали дані банківських карток громадян, використовуючи фішингові посилання, які імітували інтерфейси популярних інтернет-сервісів. Загалом зафіксовано 44 постраждалих від їхніх дій.

Як повідомляв OBOZ.UA, у Києві затримали двох чоловіків, яких підозрюють у шахрайстві. За допомогою підроблених документів вони зняли з чужого рахунку майже 350 тисяч гривень.

Джерело

Новости Украины