У Китаї підтвердили візит Сі Цзіньпіна до Росії

У Китаї підтвердили візит Сі Цзіньпіна до Росії

Фото: SPUTNIK/REUTERS

КНР підтвердила візит Сі Цзіньпіна до РФ.  Лідер Китаю відвідає Росію наступного тижня, повідомляє CNN з посиланням на повідомлення МЗС КНР.

— На запрошення президента Російської Федерації Володимира Путіна президент Сі Цзіньпін відвідає Росію з державним візитом з 20 по 22 березня, — йдеться в повідомленні офіційного представника МЗС Китаю Хуа Чуньїна на вебсайті міністерства в п’ятницю.

Це буде перший візит Сі Цзіньпіна до Росії після вторгнення Путіна в Україну минулого року.

У Кремлі повідомили, що під час візиту буде обговорена «стратегічна співпраця» країн. Планується «обмін думками в контексті поглиблення російсько-китайського співробітництва на міжнародній арені». Крім того, буде підписано «ряд важливих двосторонніх документів».

Про те, що Сі Цзіньпін відвідає РФ, Путін повідомив ще в грудні. Після цього провідні світові ЗМІ почали обговорювати ймовірні поставки китайської зброї Росії та китайські пропозиції щодо розв’язання війни.

Напередодні стало відомо, що на сході України збито модернізований китайський безпілотник. Це був  Mugin-5, вироблений на сході Китаю в Сямень.  

Джерело

Новости Украины