У Краснопіллі на Сумщині поховали військового Євгена Білоковаленка

За інформацією: Суспільне Суми.

Суспільне Суми

У селищі Краснопілля Сумського району 28 лютого провели в останню путь стрільця, помічника гранатометника механізованого батальйону, старшого солдата Євгена Білоковаленка. Чоловік народився приблизно за 18 км звідси, біля самого кордону з Росією. Однак прощалися з Євгеном на подвір’ї його тітки в Краснопіллі.

Староста села Покровка Сергій Циганенко говорить: життєвий шлях захисника був непростим: "Народився Женя в селі Запсілля 18.12 .1987 року. Ходив в Запсільську школу, 5 клас закінчив у Покровській школі. В досить молодому віці втратив двох своїх братів, на жаль, пішла з життя мама".

Суспільне Суми

Вихованням Євгена займалися його батько і тітка Катерина, — розповів Сергій Циганенко. Після строкової служби юнак працював на різних роботах, у 2016 році уклав річний контракт зі Збройними Силами, потім був мобілізований для несення служби в ході ООС на три роки. У листопаді 2022 року Євген самостійно звернувся в військкомат і пішов захищати країну.

Загинув чоловік від отриманих поранень, несумісних із життям, поблизу Макіївки в Луганській області, повідомили в обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.

Суспільне Суми

Віддати останню шану герою зібралися і мешканці Краснопілля, і села Покровка: сусіди, знайомі і друзі Євгена.

"Сьогодні нас зібрала лиха звістка. Загинув наш побратим, товариш, якого я знав багато років. Євген пішов у ЗСУ в 2016 році, був достойним сином нашої держави. Завжди був порядний, приходив на допомогу іншим людям, земля йому хай буде пухом, слава героям", — говорить товариш загиблого, Андрій.

Сусід Євгена — Олександр розповів: "Він пішов ще в АТО служити, а потім пішов добровольцем на фронт. Хороший чоловік, стільки б людей не прийшло, якби був поганий чоловік".

"Одружений, я знаю, що двоє діток у нього. Ми йдемо не через те, що ми його знали, а просто через те, що нас хлопці захищають, і ми віддаємо свою шану", — говорить знайома родини Ірина.

Що відомо

  • Поблизу села Кузьмине Луганської області 23 лютого загинув Руслан Бугайов. Він уродженець села Річки, що на Сумщині.
  • У боях на Донеччині під час обстрілу 25 лютого загинув мешканець Глухова, що на Сумщині, Олександр Лебедєв.

Новости Украины