У ліцеї Харкова відкрили меморіальну дошку загиблому снайперу

Місто вшанувало пам'ять Олега Сапаленка.

Олег Сапаленко отримав смертельне поранення у віці 28 років.

На фасаді ліцею №73 у Немишлянському районі Харкова відкрили меморіальну дошку військовому Олегу Сапаленку, який загинув на війні. На відкриття дошки прийшла родина загиблого, побратими, друзі, вчителі, жителі району та голова адміністрації Немишлянського району Тетяна Мироненко.

Зазначимо, Олег Сапаленко народився у Харкові 23 вересня 1993 року. Закінчив 73-й ліцей і вступив до Харківського національного автомобільно-дорожнього університету. Займався спортом з юності (бойове самбо, грепплінг).

Із початку повномасштабного вторгнення став на захист України. Служив на посаді розвідника-снайпера парашутно-десантного батальйону спецпідрозділу Kraken, обороняв Харків. Мав позивний — «Ювелір». Загинув 24 червня 2022 року, виконуючи бойове завдання на Харківщині.

Фото: Харківська міськрада Фото: Харківська міськрада Фото: Харківська міськрада Фото: Харківська міськрада ПопереднійНаступний

Як писав UA-NEWS.in.ua, 24 серпня у Харківському ліцеї №142 відкрили меморіальну дошку льотчику-винищувачу Тарасу Редькіну, який свого часу закінчив цю школу. Він загинув 25 вересня 2022 року у Миколаївській області.

Джерело

Новости Украины