У Львові попрощалися із професором Ігорем Скочилясом, — ФОТО

У вівторок, 22 грудня, у храмі Святої Софії – Премудрості Божої відбувся Чин похорону професора, доктора історичних наук, завідувача кафедри історії Гуманітарного факультету УКУ Ігоря Скочиляса. 

Про це редакції 032.ua повідомили у пресслужбі Українського католицького університету. Чин похорону і парастас напередодні очолив єпископ-помічник Сокальсько-Жовківський УГКЦ Петро Лоза у співслужінні духовенства. Поховали професора Ігоря Скочиляса на Личаківському цвинтарі.

Зазначимо, помер професор 20 грудня від ускладнень після перенесеної хвороби COVID-19.

Довідково. Ігор Скочиляс народився 5 квітня 1967 р. у Тернопільській області. За освітою — доктор історичних наук зі спеціальності «Історія України». Досліджував домодерну релігійну культуру та східне християнство в Україні. Працював на кафедрі історії Гуманітарного факультету УКУ, був проректором з наукової роботи, раніше — співробітником і заступником директора Інституту історії церкви УКУ.

Він нагороджений відзнаками Feniks Товариства католицьких видавців, 55-го Конкурсу Польського товариства книговидавців, ректора Українського католицького університету «За виняткові досягнення у наукових дослідженнях», Національної академії наук України «За вагомий внесок у розвиток науки, активну науково-організаційну роботу», Львівської архиєпархії УГКЦ «За дослідження історії Української Греко-Католицької Церкви».

Читайте також: Який бюджет Львівщини депутати ухвалили на 2021 рік

Источник

Новости Украины