Звільнили чи призначили: головні кадрові зміни у Львові та області за 2020 рік

До завершення 2020 року залишилися лічені дні — саме час підводити підсумки. Редакція 032.ua пропонує згадати, які основні кадрові призначення відбулися у цей складний рік.

Андрій Садовий

За результатами другого туру виборів у 2020 році, учетверте крісло мера зайняв Андрій Садовий. Він переміг свого опонента Олега Синютку із результатом у 62,25%. Очільник Львова презентував план розвитку міста до 2024 року, який включає в себе розвиток транспортної інфраструктури; освіти, культури та спорту; медицини; еко-політики; економіки; політики турботи та чистої води. Як Андрій Садовий вчетверте складав присягу можна подивитися ТУТ.

Максим Козицький

Максим Козцький, Фото: facebook.com

У лютому цього року Львівщина отримала нового намісника президента: головою ОДА став Максим Козицький, якого Володимир Зеленський призначив замість Маркіяна Мальського. 39-річний голова ЛОДА родом із Львівської області. Після закінчення школи, спершу вивчився на хірурга (магістр медицини), потім — на економіста управлінця (менеджмент організацій). Працював у Львівському обласному центрі здоров’я, ТОВ “Укрнафтогазінвест”, з грудня 2009 по червень 2014 був гендиректором ТОВ “Прикарпатська енергетична компанія”, у жовтні 2016 — січні 2020 року — директором ТОВ “Еко-Оптіма”.

Ірина Гримак

Ірина Гримак, Фото з пресслужби Львівської облради

Після місцевих виборів 2020, до роботи приступив новий депутатський корпус Львівської облради. На першій сесії, традиційно, обрали голову ЛОР, якою вперше в історії стала жінка — Ірина Гримак, яка раніше була заступницею голови ЛОДА Олега Синютки. 39-річна посадовиця закінчила Львівську комерційну академію, Львівський національний аграрний університет і Львівський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України. Із 2000 по 2015 роки працювала на різних посадах у Львівській міськраді.

Євгеній Гірник та Юрій Холод

Гірник (ліворуч) і Холод (праворуч), Фото Львівської облради

Заступник голови ЛОДА Юрій Холод та депутат Львівської облради Євгеній Гірник стали заступниками Ірини Гримак. 29-річний Юрій Холод балотувався в раду від «Слуги народу». За освітою юрист та економіст, закінчив Львівський національний університет імені Івана Франка. Раніше працював у ТзОВ «Ромус-Поліграф», займався підприємницькою діяльністю. 34-річний Євгеній Гірник пройшов до ради від ВО «Батьківщина», за фахом також юрист та економіст, закінчив Київський національний торгово-економічно університет та Київський національний університет імені Тараса Шевченка. Раніше працював у Державному управлінні справами при Президентові України, зараз — фізична особа-підприємець.

Наталія Тімко

Відома львівська лікарка-епідеміолог Наталія Тімко (Іванченко) очолила Львівський обласний лабораторний центр. 43-річна епідеміологиня також викладає у Львівському медичному університеті, балотувалася цього року до Львівської облради від “Слуги народу”, але не отримала достатньо підтримки.

Ярослав Скоромний

Ярослав Скоромний, Фото з фейсбуку

У листопаді 2020 року стало відомо про чергову реформу на митниці: замість Галицької, яка об’єднувала Львівську, Івано-Франківську та Тернопільську області, створили суто Львівську митницю. Відповідно, керівника Галицької митниці Володимира Цабака звільнили, а на посаду керівника новоствореного органу призначили Ярослава Скоромного. Відомо, що 31-річний очільник родом з Вінниці, за освітою юрист. Працював у прокуратурі Вінницької області, з 2017 року — заступником начальника Львівської митниці ДФС — начальником управління протидії митним правопорушенням. Згодом став в.о. начальника Галицької митниці (до реформи).

Ірина Микичак

Ірина Микичак, фото МОЗ

Колишня очільниця департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак у березні 2020 року, якраз після початку пандемії, стала першою заступницею міністра охорони здоров’я України. Спершу вона допомагала міністру Іллю Ємцю, потім — міністру Максиму Степанову. Ірина Микичак — львів’янка, має освіту педіатра і диплом магістра державного управління. Багато років працювала у сфері охорони здоров’я — від дільничного педіатра та медсестри до головного лікаря обласної лікарні.

Христина Береговська

Христина Береговська, Фото ЛМР

У січні 2020 року на посаду керівниці управління культури Львівської міськради призначили Христину Береговську, яка раніше виконувала подібні функції у ЛОДА. Посадовицю знають як мистецтвознавицю і викладачку Академії мистецтв. 35-річна Христина Береговська родом з Галича (Івано-Франківська область). Закінчила ЛНАМ та працювала у Львівській національній галереї мистецтв ім. Бориса Возницького, згодом стала заступницею гендиректора установи. Засновниця мистецької платформи «1000 загублених українських мистців у світі», авторка 6 книг про мистецтво.

Любомира Мандзій

Любомира Мандзій, Фото: facebook.com

У 2020 році Любомира Мандзій тимчасово виконувала обов’язки міністра освіти і науки України та була заступницею в.о. міністра Сергія Шкарлета. Торік її призначили на аналогічну посаду до міністерки освіти Ганни Новосад. 47-річна Любомира Мандзій родом із села Опака на Дрогобиччині. За освітою — географ та політолог. З 2001 до 2016 року викладала у Львівському національному університеті імені Івана Франка, з 2016 по 2019 рік — очолювала департамент освіти і науки ЛОДА. Того ж 2019 року стала начальницею управління Державної служби якості освіти у Львівській області, а вже невдовзі пішла працювати у міністерство.

Денис Шмигаль

Денис Шмигаль, фото з Фейсбук-сторінки

Львів’янин Денис Шмигаль очолив новий уряд при президентові Володимиру Зеленському. Ще 4 березня Верховна Рада відправила Гончарука у відставку та призначила на його місце Шмигаля, який до того очолював Міністерство розвитку громад та територій України. За освітою новий прем’єр інженер-економіст, випускник “Львівської політехніки”. З 2009 по 2011 рік очолював департамент економіки, інвестицій, промисловості та торгівлі у Львівській ОДА, працював заступником управління ДФС на Львівщині, а з 2014 року був віце-президентом компанії «Львівхолод». 

Юрій Добош

Юрій Добош, Фото: facebook.com

Цього року звільнили молодого начальника Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції у місті Львові Юрія Добоша. На цю посаду його призначили у 2019 році, він пропрацював сім місяців. Міністерство юстиції звільнило 28-річного керівника нібито за неналежне виконання обов’язків та перевищення службових повноважень. Сам Юрій Добош заявив, що його усувають від посади через спроби подолати корупцію.

Читайте також: Як у Львові відзначатимуть Різдво та Новий рік: повна програма святкувань

Источник

Новости Украины