У Львові попрощалися з 29-річним Героєм (ФОТО)

Сьгодні, 18 лютого у Львові рідні та близькі загиблого захисника України, представники Жидачівської громади попрощалися із навідником відділення морської піхоти батальйону морської піхоти військової частини А0216, матросом, мешканцем м. Жидачів Мар’яном Клімковським. Про це повідомляє Жидачівська міська рада.

Мар’ян загинув 10 лютого 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Водяне Ясинуватського району Донецької області.

29-річний Мар’ян Клімковський народився у Бориславі Львівської області. Навчався у Жидачівській загальноосвітній школі №1, продовжив навчання у Львівському фізико-математичному ліцеї.

Обіймав посаду інженера, згодом працював у сфері авіації, потім — у міжнародних перевезеннях. У вільний час захоплювався риболовлею, велоспортом, мистецтвом орігамі.

Із початком повномасштабного вторгнення росії став на захист Батьківщини від окупантів, проходив військові навчання у Великій Британії . Боровся із державою-терористом у лавах 35-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Остроградського ВМС. Брав участь у звільненні Херсонської області та населених пунктів на Донбасі.

Поховали нашого Героя на Личаківському кладовищі.

Раніше повідомлялося, на війні з окупантом загинув молодий військовий зі Львівщини.

Джерело

Новости Украины