У Львові вихідні оголосили робочими дня: Садовий розповів про це рішення, — ВІДЕО

Із 14 до 30 листопада по всій території Україні запровадили карантин вихідного дня. Однак Львівська міськрада не підтримує відповідну постанову уряду. Щоб запобігти обмежень стосовно роботи низки об’єктів, мерія оголосили робочими днями суботу та неділю до кінця листопада. 

За даними пресслужби Львівської міськради, мер міста Андрій Садовий зазначив, що рішення уряду щодо карантину вихідного дня нанесе велику шкоду малому та середньому бізнесу, закладам культури та спорту. Мерія міста також звернулася до уряду із проханням, щоб він скасував своє рішення щодо локдауну. Міський голова повідомив, що вже подали позов до суду стосовно постанови Кабміну.

Як підсумував Андрій Садовий, у Львові неможливо запровадити карантин вихідного дня, тому що у місті немає вихідних. Він опублікував також копію рішення виконкому для підприємців, якщо на вихідних їм заважатимуть працювати. 

Рішення Львівської міськради, Андрій Садовий, фейсбук

У пресслужбі поліції Львівщини повідомили, що впродовж вихідних у Львові правоохоронці працюватимуть у посиленому режимі, проводитимуть  профілактичні бесіди та реагуватимуть на порушення карантину. 

Згідно із постановою №641, що стосуються запровадження карантину вихідного дня, у суботу та неділю заборонена робота закладів громадського харчування, але є можливістю роботи на виніс; торгових центрів та інших розважальних закладів; фітнес-центрів і басейнів; установ культури; суб’єктів господарської діяльності та побутового обслуговування.

Зазначимо, 14 — 15 листопада у Львові працюватиме гаряча лінія Центру підтримки підприємництва за телефоном 1580. Консультуватимуть представників бізнесу в разі виникнення непорозумінь. Сформували також мобільні юридичні групи, які надаватимуть оперативну допомогу.

Читайте також: Чи мають право у Львові підприємці не дотримуватися карантину вихідного дня

Фото на головній: Роман Балук

Источник

Новости Украины