У мережі показали, який вигляд мав Київ у 1929-му році: знайомі місця на старовинних фото

У 1929 році в центрі Києва існувала мережа трамвайних колій, а на Контрактовій площі проводили ярмарки. Завдяки невідомим фотографам ми можемо порівняти, як змінилась столиця за цей час.

Унікальні фото було опубліковано на сторінці спільноти «Група 1900-1999 роки. Київ» в соціальній мережі Facebook. Можна побачити, яким було місто 93 роки тому.

«1929 рік. Київ», – йдеться в повідомленні.

На опублікованих фото можна впізнати Київський фунікулер, хоча його нижня станція взагалі виглядає зовсім по-іншому, Контрактову та Європейські площі, а також інші столичні вулиці.

Нагадаємо, Аскольдова могила є однією з найвідоміших історичних місцевостей Києва, і за легендою саме тут поховали київського князя. У 1907 році вийшла листівка з краєвидом цієї місцевості.

Київський фунікулер є однією з найпопулярніших туристичних візитівок столиці України. У 1959 році його нижня станція мала зовсім інакший вигляд, а щоб потрапити на перон, потрібно було пройти через житловий будинок.

Як повідомляв OBOZREVATEL, у 1870-х роках на вулицях Хрещатик та Богдана Хмельницького у Києві стояли переважно двоповерхові приватні будинки. А околиці вулиці Лютеранської були майже забудовані. Щоб побачити унікальне фото, перейдіть за посиланням.

Джерело

Новости Украины