У міськраді Чернівців складуть перелік приміщень на обмін, аби звести школу на Текстильників

За інформацією: Суспільне Чернівці.

На фото ділянка, яку депутати просять передати у власність громади, для будівництва школи. Джерело: Суспільне Чернівці

У міськраді Чернівців складуть перелік приміщень, які можна буде надати облраді взамін на ті, що розташовані на Текстильників, 1. Це потрібно, бо на цій ділянці планують звести школу.

Про це під час пресконференції повідомив міський голова Чернівців Роман Клічук.

У школах та садочку поблизу через розбудову кварталу не вистачає місць для навчання дітей. За словами Клічука, за обмін мають проголосувати депутати.

"Облрада просить зробити обмін. Йдеться про ті приміщення, які облрада бере в оренду у міськради. Наприклад, стоматологічна поліклініка на розі Буковинської та Головної. Тобто приміщення обласної поліклініки, яке беруть в оренду в міста", — каже Клічук.

Наразі у міськраді чекають перелік приміщень від облради, які орендують у міста. Відтак планують обговорювати це з головами фракцій.

Раніше Суспільне розповідало про ділянку на Текстильників, на якій за генеральним планом міста, який затвердили майже десять років тому, мали звести школу:

Що відомо

  • Раніше депутати міськради звернулись до обласної ради щодо передачі приміщень на Текстильників, 1. За генеральним планом міста, який затвердили майже десять років тому, там мали звести школу.
  • Голова обласної ради Олексій Бойко просить зробити обмін, бо, за його словами, наразі державою не передбачений порядок передачі комунального майна у комунальну власність.

Новости Украины