Продукти, засоби гігієни та автомобілі. Яку допомогу отримали Чернівці від міст-побратимів після 24 лютого

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Гуманітарна допомога з Сучави для Чернівців. Фото: Facebook / Чернівецька міська рада

Після початку повномасштабної війни міста-побратими Чернівців надали місту гуманітарну допомогу, зокрема продукти, засоби гігієни, медичні товари та обладнання, а також фургони та автобуси.

Про це йдеться у відповіді

Відповідь на запит Суспільного міськради на запит Суспільного.

Муніципалітет румунської Сучави передав продукти (зокрема довготривалого зберігання), спальні мішки, матраци, військові намети, баки для води, аптечки, пральні машини та сушарки для білизни на майже 595 тисяч румунських лей. За нинішнім курсом це 4,7 мільйона гривень.

Гуманітарна допомога від Сучави. Фото: Facebook / Чернівецька міська рада

Муніципалітет Клагенфурта-ам-Вертерзе (Австрія) надав Чернівцям матраци, засоби гігієни, дитячі іграшки та харчування, одяг, ковдри, спальні мішки, продукти та консерви. Вартість цієї допомоги не вказана.

Муніципалітет німецького Дюссельдорфа окрім продуктів та засобів гігієни надав медзасоби, пральні машини та спальні мішки. Також Дюссельдорф передав Чернівцям два мікроавтобуси Mercedes-Benz Sprinter за 340 та 390 тисяч гривень, а також Mercedes-Benz Vario (за майже 200 тисяч гривень) та вантажівку Mercedes-Benz Axor (540 тисяч гривень). Ці авто передали водоканалу.

Автомобіль Mercedes-Benz Vario від Дюссельдорфа, який передали водоканалу. Фото: Facebook / Департамент соціально-економічного розвитку та стратегічного планування

Ще два авто з Дюссельдорфа — Volkswagen Crafter (майже 215 тисяч гривень) та Ford Transit (понад 180 тисяч гривень) — передали теплокомуненерго. Фургон Volkswagen Transporter (T7) розподілили комунальному підприємству "Містосервіс".

Муніципалітет Мангайма (Німеччина) надав медичні засоби та обладнання, продукти, зокрема довготривалого зберігання, дитяче харчування, засоби гігієни, пральні машини та сушарки на 340 тисяч євро.

Медичне обладнання від Мангайма для Чернівців. Фото: Facebook / Чернівецька міська рада

Також Мангайм передав Чернівцям два автобуси Mercedes-Benz Citaro (Evobus), вартість кожного — приблизно 930 тисяч гривень. Їх передали тролейбусному управлінню, ці автобуси працюють на маршрутах міста.

Автобус Mercedes-Benz від Мангайма. Фото: Facebook / Роман Клічук

Також у співпраці з муніципалітетом Мангайма підтримана заявка Чернівців у рамках проєкту "Покращення цивільного захисту в муніципальному партнерстві з Україною" на закупівлю 74 дров'яних пічок для опалення і приготування їжі на понад два мільйони гривень.

Що відомо

  • Міста-побратими — два міста, між якими встановлено постійні дружні зв'язки для взаємного ознайомлення з життям, історією та культурою, для досягнення кращого взаєморозуміння, зміцнення співпраці та дружби між їхнім населенням, а також для обміну досвідом у розв'язанні аналогічних проблем, що постають перед міськими органами управління та організаціями.
  • Чернівці мають такі міста-побратими: Солт Лейк Сіті (США), Саскатун (Канада), Конін (Польща), Сучава (Румунія), Ясси (Румунія), Тімішоара (Румунія), Назарет Ілліт (Ізраїль), Клагенфурт (Австрія), Бєльці (Республіка Молдова), а також Мангайм та Дюссельдорф (Німеччина).

Новости Украины