У МОЗ розповіли, коли Україна може отримати вакцину від COVID-19: хто її створюватиме

Фото — з відкритого доступу

11 липня під час онлайн-брифінгу Міністр охорони здоров’я Максим Степанов розповів, коли Україна зможе отримати вакцину від COVID-19 та хто взявся за її створення.

Як повідомляє журналістка 032.ua, очільник Міністерства охорони здоров’я Максим Степанов наголосив, що створити вакцину від коронавірусу планує всесвітня фармацевтична компанія AstraZeneca. Однак, передзамовлення на препарат зробили лише чотири країни: Італія, Франція, Німеччина та Нідерланди.

«Станом на сьогодні, вакцини від COVID-19 немає. Україна активно відслідковує усі випробування, які є у світі. До прикладу, є компанія AstraZeneca, яка заявила про виготовлення вакцини від коронавірусу. Відтак чотири країни ( Італія, Франція, Німеччина та Нідерланди) створили альянс та зробили передзамовлення цієї вакцини«, — розповів міністр.

У разі виготовлення вакцини Україна хоче буди в пріоритеті та отримати препарат однією з перших. Тому Максим Степанов написав листи міністрам охорони здоров’я вище наведених країн та попросив надати можливість Україні закупити цю вакцину. Відповідно. якщо вакцину таки зроблять. 

«Я звернувся до своїх колег,  міністрів охорони здоров’я цих чотирьох країн, щоб у разі виготовлення вакцини Україна також отримала цей препарат. Я хочу, щоб наша країна була в пріоритеті«, — додав посадовець. 

Довідково. AstraZeneca Plc. — це велика шведсько-британська фармацевтична компанія. Зареєстрована в Лондоні, Велика Британія. Компанія AstraZeneca Plc була утворена в 1999 р. шляхом злиття шведської Astra AB та британської Zeneca Ltd. Препарати, що випускаються компанією, продаються більш ніж у 100 країнах світу, кількість співробітників перевищує 57 тис. осіб. Виробничі потужності AstraZeneca розташовані в 20 країнах. Обсяг продажів за підсумками 2012 р. склав майже 28 млрд дол.

Нагадаємо, що 

Читайте також:  В Україні запровадять електронний лікарняний: як він працюватиме, — ВІДЕО

Источник

Новости Украины