У поліції нагадали про заборону використовувати піротехніку в Києві: яка відповідальність передбачена

У Києві заборонено використовувати піротехніку та феєрверки під час воєнного стану. Порушникам загрожує відповідальність, зокрема, кримінальна.

Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. У місті продовжує діяти комендантська година.

«Поліція Києва нагадує громадянам про заборону використання піротехнічних виробів під час дії воєнного стану. Порушникам, які ігноруватимуть обмеження може загрожувати як адміністративна, так і кримінальна відповідальність», – наголосили в пресслужбі.

У поліції додали, що дотримання законодавства щодо реалізації піротехніки на ринках та у роздрібно-торговельних мережах перевіряють правоохоронці та профільні служби.

Порушникам загрожує відповідальність за:

  • ст. 164 КУпАП (Кодекс України про адміністративні правопорушення) – порушення порядку провадження господарської діяльності;
  • ст. 173 КУпАП – дрібне хуліганство;
  • ст. 182 КУпАП – порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил дотримання тиші в населених пунктах і громадських місцях;
  • 195-6 КУпАП – порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів;
  • 296 ККУ (Кримінальний кодекс України) – хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом.

Нагадаємо, у Києві не скасовуватимуть комендантську годину в новорічну ніч. Тому жодних великих святкувань у столиці не проводитимуть. Перебувати на вулицях міста з 23:00 до 5:00 без перепустки заборонено.

У Київській області заборонили використовувати святкову ілюмінацію, зокрема гірлянди. Рішення стосується як комерційної, так і комунальної та державної власності.

Як повідомляв OBOZREVATEL, у Київській області заборонили використовувати та продавати піротехніку та феєрверки. Це, зокрема, стосується як громадян, так і розважальних закладів та ресторанів

Джерело

Новости Украины