У Раді незадоволені Бюро економічної безпеки: готується створення слідчої комісії


У Раді незадоволені Бюро економічної безпеки: готується створення слідчої комісії

Фото: пресслужба Верховної Ради

Троє керівників фінансового комітету Верховної Ради – Данило Гетманцев, Ярослав Железняк і Ольга Василевська-Смаглюк – запропонували парламенту створити тимчасову слідчу комісію для оцінки ефективності Бюро економічної безпеки. Відповідний проєкт постанови №8264 вони зареєстрували у вівторок, 6 грудня.

Підписуйтесь на LIGA.Бізнес в Telegram: коротко про важливе

Метою створення ТСК має стати перевірка та оцінка ефективності діяльності створеного рік тому органу, а також розслідування фактів можливої бездіяльності та порушення законодавства України його посадовими особами.

Депутати уже давно висловлюють незадоволення роботою БЕБ.

У жовтні керівника бюро Вадима Мельника викликали для звіту перед депутатами. Слухаючи звіт, Гетманцев заявив про провал реформи податкової міліції зі створенням БЕБ.

За його словами, Бюро провалилось в основних питаннях, якими займалася податкова міліція, і не відбулося як аналітичний орган, яким його створювали.

БЕБ не вважає себе неефективним. Наступного дня після звіту Мельника пресслужба заявила, що наслідком роботи Бюро став арешт активів фізичних осіб та компаній з Росії та Білорусі на суму 44 млрд грн.

  • Бюро економічної безпеки почало роботу восени 2021 року.

Читайте також: Були ті, хто перед війною вивів з України 90% своїх активів. Інтерв’ю з директором БЕБ Вадимом Мельником

Джерело

Новости Украины