У Раді відхилили правку про броню від мобілізації із зарплатою від 35 000 грн

У Раді відхилили правку про броню від мобілізації із зарплатою від 35 000 грн

Фото: cvu.org.ua

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки без обговорення відхилив ініціативу щодо броні від мобілізації за рівнем заробітної плати. Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко

— Схоже, деякі депутати нарешті зрозуміли, що ідеєю про бронювання за зарплату 35 тисяч рили собі яму. І тепер відхрещуються від неї, рахуючи, що ця ідея взагалі не має права на життя. На комітеті цю поправку було знято навіть без розгляду. Добре, що влада нарешті прислухалася до суспільства і визнала, що ця модель спочатку не витримувала жодної критики. Ще одна наша з вами перемога, – написав він.

Гончаренко розповів, що нові ідеї щодо мобілізації в економічному відомстві є, але, на жаль, багато з них спрямовані на своїх та багатих, а не на економіку країни, яка воює.

26 березня Парламентський комітет із питань національної безпеки, оборони та розвідки 26 березня під час роботи над законопроєктом про мобілізацію відхилив правку про мобілізацію з 18-річного віку. 22 березня Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки ухвалив рішення щодо поправок до законопроєкту про мобілізацію щодо надання відстрочки та бронювання від мобілізації для аспірантів. 25 грудня Кабінет міністрів вніс до Верховної Ради законопроєкт №10378 про мобілізацію, що викликав багато суперечок та обговорень. Пропозиції включали обмеження прав ухиляються та можливість вручення повісток у різних громадських місцях, а також зниження призовного віку з 27 до 25 років.
Джерело

Новости Украины