Буданов назвав плюси та мінуси Telegram

Буданов назвав плюси та мінуси Telegram

Фото: rbc.ua

Telegram можна використовувати з користю, доносячи інформацію до жителів окупованих територій. Про це заявив начальник ГУР Міноборони Кирило Буданов на форумі Kyiv Stratcom Forum 2024.

— Найцікавіше — це Telegram, усі його читають. Він багато в чому завдає руйнівного ефекту тут всередині, але так само завдяки йому можна щось доносити до людей на окупованих територіях. Це те, що більш-менш якось працює, — сказав Буданов.

Водночас Буданов підкреслив, що месенджер є загрозою національній безпеці. 

— Telegram, з погляду національної безпеки, точно є проблемою. Це треба розуміти. До того ж таки, я абсолютно проти утисків свободи слова. Але це вже занадто. Тобто у нас будь-яка людина може зробити канал, почати на ньому писати все, що йому заманеться, а коли щось починають робити, прикриватися тим, що це свобода ЗМІ. Та це не свобода ЗМІ, це трошки інакше називається, — сказав Буданов.

В Україні планують зареєструвати законопроєкт, що запроваджує державне регулювання в Україні Telegram. Ініціатором документа є народний депутат від фракції «Європейська солідарність» Микола Княжицький, який і збирає підписи на підтримку свого законопроєкту. 

Росія продовжує активно розвивати діяльність своїх приватних інформаційних компаній по всьому світові з метою дискредитації офіційного Києва, причому вони певною мірою успішно функціонують і в самій Україні.  Просуванням російських наративів в Україні, як правило, займаються різноманітні Telegram-канали. 

Джерело

Новости Украины