У селі на Харківщині, де йшли запеклі бої, знайшли десятки тіл росіян

Тіла знаходилися на позиціях окупантів у Довгенькому.

Останки загарбників хочуть у подальшому обміняти.

20 листопада у селі Довгеньке (Ізюмський район Харківської області) знайшли тіла російських окупантів. Тіла знаходилися на позиціях загарбників. Про це повідомляє «Донбас. Реалії».

«Їх тут виявили вже двадцятеро. На місці боїв працюють волонтери асоціації дослідників військово-історичної спадщини «Плацдарм», — розповіли у «Донбас. Реаліях».

Як розповів керівник пошукового загону «Чорний тюльпан» Олексій Юков, російські окупанти не дають можливості забирати тіла загиблих українських захисників із тимчасово окупованих територій. Знайдені у Довгенькому тіла росіян спочатку направлять на експертизу, потім обміняють на тіла українських військових.

На фото, опублікованих «Донбас. Реаліями» видно, що російські окупанти перебували на позиціях у лісі — тіла розкидані серед дерев. Пошуковці знайшли паспорт громадянина Росії, сторінки якого майже не вціліли, військовий квиток, міни та російські рублі.

«Така ціна життя. Гроші, які знайшли в одного із вбитих російських окупантів. Гроші, за які він пішов до нас зі смертю. Гроші, за які він і прийняв смерть на нашій землі», — зазначив кореспондент проєкту «Донбас. Реалії» Сергій Горбатенко.

Біля позиції російських загарбників на дорозі стоїть вражений танк. 

Довгеньке — село неподалік Ізюму, у ньому були найзапекліші бої протягом багатьох місяців, Довгеньке окупували 11 червня. Саме в цьому селі загинув український журналіст Олександр Махов.

Фото: «Донбас. Реалії» Фото: «Донбас. Реалії» Фото: «Донбас. Реалії» Фото: «Донбас. Реалії» Фото: «Донбас. Реалії» Фото: «Донбас. Реалії» Фото: «Донбас. Реалії» Фото: «Донбас. Реалії» ПопереднійНаступний

Як писав UA-NEWS.in.ua, журналісти-розслідувачі встановили російського окупанта, який обстрілював Харківщину. Ним виявився 21-річний танкіст Станіслав Шматов. Телефоном він розповідав батьку про те, як зі своїм підрозділом руйнував будинки, знущався з мирних мешканців, залякував їх та займався мародерством.

Джерело

Новости Украины