У селі на Вінниччині на Благовіщення відбудеться перша служба української церкви в храмі, який був під московським патріархатом

У Селищі Гніванської громади на Вінниччині 5 квітня колишній настоятель храму Микола Паршенко УПЦ (підпорядкована російській церкві) передав ключі від храму Антону Мацері, голові парафіяльної ради селищенської парафії ПЦУ (автокефальної української церкви). Найближче богослужіння у храмі – Подячний молебень до Господа нашого Ісуса Христа та молитва за Україну, відбудеться на Благовіщення, 7 квітня, о 16 годині.

Про це повідомили в Селищанському старостаті.

Релігійна громада, приналежна до російської церкви, відмовлялась надати документацію на земельну ділянку та будівлю церкви, тому переоформлення документації затягнулося на місяці.

«Активу селищенської парафії ПЦУ деякі документи довелося відновлювати через архіви, на деякі отримувати завірені копії, а деякі – взагалі замовляти по новому і платити за це значні кошти», — зазначають в старостаті.

На початку березня релігійна організація «Релігійна громада Свято-Дмитрівської парафії с. Селище Вінницько-Тульчинської єпархії Української православної церкви (Православної церкви України)» отримала документ на право постійного користування земельною ділянкою, на якій знаходиться будівля церкви, а 4 квітня – документ про право власності на саму будівлю церкви. 5 квітня відбулася добровільна передача ключів від храму.

«На щастя, у Селищі все пройшло цивілізовано і обійшлося без штовханини, криків, ламання дверей і пошкодження церковного майна, що повсякчас ми можемо спостерігати по всій Україні», — зазначив староста села.

У селі на Вінниччині на Благовіщення відбудеться перша служба української церкви в храмі, який був під московським патріархатом

Джерело

Новости Украины