У Сумах презентували першу персональну фотовиставку Ігоря Мокренка «Точка зору»

За інформацією: Суспільне Суми.

Фото: Суспільне Суми

Фотовиставка Ігоря Мокренка складається з 15 світлин, на більшості з них зображена природа Сум та області загалом. Відвідати виставку можна в галереї “КосТур”.

Фотосправою Ігор Мокренко почав займатись професійно у 2014 році. Зацікавився ж цим мистецтвом ще в дитинстві.

Фото: Суспільне Суми

"У мене батько займався фотографією плівковою досить серйозно: сам робив і хімікати, і проявляв, і фіксував і події, і самі знімки", – зазначає автор виставки.

Свою першу персональну виставку фотохудожник назвав “Точка зору”, акцентуючи на тому, що у ній показує своє бачення світу.

Фото: Суспільне Суми

"Тобто це те, що побачив я під час своїх прогулянок містом, під час поїздок на пленери. І вирішив це показати людям, побачити їхню реакцію. Може почую щось нове, цікаве чи критику", – розповідає Ігор Мокренко.

"Відчувається душа художника в цих фотографіях…Взагалі, якби мені не сказали, що це фотографії, я б думала, що це картини. Якась змішана графіка, дуже красиво", – ділиться враженнями відвідувачка фотовиставки Оксана Бойко.

Фото: Суспільне Суми

На відкриття завітав і фотохудожник Андрій Мозговий, який разом з автором є учасником сумського фототовариства "Друзі Дагера". До початку повномасштабного вторгнення Росії митці разом їздили на пленери.

"Кожна його робота вражає і кожного разу, як ми з ним їздимо фотографуємо, то в Ігоря можна чомусь навчитись. Він в простих речах бачить красу, щось незвичне", – розповідає Андрій Мозговий.

Фото: Суспільне Суми

"Надіюсь, що автор візьме за основу принцип, який він тут відтворив: композиційний принцип фото і живопису, і піде далі працювати в цьому напрямку", – говорить митець Леонтій Костур.

Читайте також

  • "Новорічний арт" від патрульних організували у Сумах для дітей-переселенців.
  • Щедрівки від "Гарних молодиць". У селі Усок на Сумщині зберігають та співають старовинні пісні.

Новости Украины