У Вінниці планують висадити півтори тисячі нових дерев

У Вінниці планують висадити півтори тисячі нових дерев

Цього року у Вінниці висадять близько 1500 дерев. Планується озеленення вулиць, алей, прибудинкових територій. Це ділянки по Пирогова, Батозькій, Шепеля, Гніванському шосе, Київській, у центрі міста тощо. Окрім того, молоді дерева висадять у парку «Хімік», у прибережних зонах на пляжах та у дворах багатоповерхівок.

Про це повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

«Як правило, висадка відбувається навесні або восени, щоб саджанці добре прижились. Також вже кілька років поспіль купуємо молоді дерева віком 6-12 років. Це вже міцні розвинуті саджанці заввишки два-чотири метри. Їхня крона швидше даватиме тінь.

Фахівці підбирають породи, які найкраще пристосовані до наших умов та змін клімату: клени, липи, акації, платани, ясени, дуби. Віддають перевагу деревам з міцним стовбуром, які витримують вітри.

Зелень не просто елемент благоустрою, це цінний ресурс, який робить міське життя комфортнішим. Відомо, що рослини позитивно вливають на здоров’я людей, зменшують рівень вуличного шуму, поглинають надлишкову дощову воду, знижують температуру в спекотні дні», — зазначено в дописі Сергія Моргунова.

Минулого року у місті висадили понад тисячу нових дерев, у тому числі на заміну старих аварійних.

«Баланс природи і людини – принцип Європейського зеленого курсу, до якого Вінниця нещодавно долучилась. Тому розвивати зелену інфраструктуру – стратегічне завдання. Важливо, що бізнес, громадські організації та мешканці теж не стоять осторонь», — зазначив міський голова.

Источник

Новости Украины