У Вінниці просять створити місце, щоб проводити тактичні заняття з військової підготовки для цивільних та військовослужбовців

У Вінниці просять створити місце, щоб проводити тактичні заняття з військової підготовки для цивільних та військовослужбовців

Заступник голови Вінницької федерації страйкболу Сергій Кириченко зареєстрував петицію, у якій просить виділити і облаштувати територію в місті для проведення тактичних занять з військової підготовки для цивільних та військовослужбовців на базі страйкбольної зброї.

«Саме створення даної інфраструктури буде сприяти покращенню підготовки цивільного населення та військових підрозділів під час проведення тактичних занять і тренувань. Ми віримо, що це дасть змогу покращити опір ворогу і зберегти більше життів. Просто хочемо привести слова командира полку спецпризначення АЗОВ підполковника Національної гвардії України Прокопенка Д.Г., які ми повністю підтримуємо: «Жодне озброєння не буде працювати без професійно підготовлених військовослужбовців, що робить їх найціннішим елементом армії».

Враховуючи досвід, що ГО «Вінницька федерація страйкболу» отримала за останні 3 місяці, допомагаючи нашим військовим підрозділам з ЗСУ, Тро, НГУ, Добровольчих об’єднаннях самооборони у організації та наданні страйкбольної зброї для тренувань, ми бачимо негайну потребу у даній інфраструктурі. Враховуючи, що деякі тренування навіть військові змушені були проводити на аварійних і закинутих об’єктах, навіть не говорячи вже про цивільних які хотіли б покращити чи отримати певні навички перед можливою мобілізацією.

Виходячи із вищесказаного, ми вважаємо, що створення відповідної інфраструктури в мінімальні терміни є дуже необхідною справою, що дасть змогу покращити військову та фізичну підготовку населення і можливість отримати базові навички у володінні зброєю, військовою медициною тощо. В подальшому дана інфраструктура може бути також використана для проведення різних патріотично-виховних заходів і змагань серед цивільного населення.

На нашу думку, дана інфраструктура має бути в першу чергу призначена для можливості здобуття та/або покращення навичок під наглядом досвідчених інструкторів у цих напрямах:

— Домедичної допомоги

— фізичної підготовки (смуга перешкод)

— базові навички у володінні зброєю (без стрільби з вогнепальної зброї)

— базового саперства

— правил і навичок роботи на блокпості

— тактичної підготовки та імітації бойових дій у лісистій та урбанізованій місцевості

Слава Україні! Разом до перемоги!», — йдеться у петиції.

Щоб петицію розглянули у Вінницькій міській раді, потрібно зібрати 350 підписів.

Источник

Новости Украины