У Вінниці розпочали новий змагальний сезон зі спортивної акробатики

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Фото: Суспільне Вінниця

Участь в змаганнях беруть хлопці та дівчата віком від 12 до 19 років. Серед них трійка дівчат з Умані. 14 річна Олена Собчук, 13-річна Анастасія Шевчук та 9-річна Марія Лапіна. У групі 2 роки. За словами дівчат, до змагань готувалися у посиленому режимі протягом двох місяців.

"Я переживаю за першу вправу. Вона робить сальто з решітки в решітку і вона іноді може злякатися, бо вона ще трохи мала, і щоб вона не розгубилася. Взагалі в нас верхня дуже здібна, але через вік її, нам не дозволяється ставити важкі елементи. Але ми стараємося відпрацьовувати їх. Взагалі ставимо елементи по можливості, а саме, щоб підходило під її фізичну форму", – розповіла спортсменка Олена Собчук.

"Я хвилююся трошки, але буду дуже старатися і надіюся на перше місце", — розповіла Марія Лапіна.

"Вони виконують сальто з 4 в 4 – це достатньо складна вправа, подвійне сальто також виконують. По їх силі й рокам – це нормальна підготовка. Стараємося їм не травмувати психіку. Хочемо, щоб по ночах вони нормально спали, а їм не снилися вправи з акробатики. Вони зараз ростуть і у них відбувається перебудова організму, і завжди в цей час може бути збій, коли вони не довіряють самі собі", – пояснив тренер зі спортивної акробатики Микола Лучко.

Фото: Суспільне Вінниця

Вінниччину на всеукраїнському турнірі зі спортивної акробатики та відкритому турнірі “Vin acro Cup”, які проходять одночасно, представляють 30 акробатів. Серед них жіночі, чоловічі та змішані пари.

"Можна забути композицію, може робота не вдатися, можна десь впасти, але потрібно не хвилюватися. Стати, заспокоїтися і все зробити", – розповіли акробати Ярослав Мельник та Федір Струтинський.

Фото: Суспільне Вінниця

Дніпропетровщину представляють Софія Савченко, Софія Демяненко і Дар’я Омелянчук. Від суддів отримали за виступ 24.12 із 26 балів. Оцінювали спортсменок за трьома критеріями – артистизм, чистота виконання і складність елементів.

"Ця композиція у нас з музикою з м/ф “Король Лев” . Ми у відповідних образах. Вони нам додають трохи балів до артистизму. Найкращим у нашій композиції є частина, де ми робимо вінт. Мені дуже подобається його робити і я дуже задоволена цією композицією. Мені здається, що нам все вдалося і ми маємо шанс на перемогу", – розповіла акробатка Софія Савченко.

Фото: Суспільне Вінниця

Участь у турнірах зі спортивної акробатики беруть 150 спортсменів із 8 областей та Києва. Представлено три вікових групи – це дорослі, старші юніори та юніори віком від 12 до 18 років. Кожен з атлетів показуватиме три програми: динамічну, балансову та комбіновану. Переможців оберуть за сумарною кількістю балів.

"Дуже багато молодих та нових спортсменів, яких ще ніхто не бачив. Ми розпочинаємо наші змагальні періоди, щоб почати складати збірні команди й брати участь далі у змаганнях міжнародного рівня. У нас молодша вікова група – це кандидати у майстри спорту. Сьогодні вони виконуватимуть дві вправи. Балансову та динамічну, а всі інші виконуватимуть одну вправу, а завтра іншу", — пояснив головний суддя змагань Юрій Голяк.

Фото: Суспільне Вінниця

Змагання триватимуть три дні. У суботу, 24 лютого, переможців обиратимуть в індивідуальному та командному заліках.

Новости Украины