У Вінниці розпочали ремонти основних доріг

У Вінниці розпочали ремонти основних доріг

У Вінниці дорожні служби приступили до робіт з поточного ремонту доріг з використанням рециклерів. Першочергово вони виконуватимуться на вулицях, де інтенсивний трафік і проходять основні маршрути громадського транспорту.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

У місті вже не один рік для поточного ремонту доріг у холодну пору використовують рециклери. Адже в міжремонтний період температурний режим не дозволяє в повній мірі дотримуватись технічних вимог при влаштуванні гарячих асфальтобетонних сумішей. Тому такі роботи проводяться із застосуванням рециклерів з використанням так званого холодного асфальту.

«Спочатку працівники проводять підготовку місця асфальтування. Для цього вибоїни в дорожньому покритті прочищаються від бруду, залишків снігу чи льоду. А потім за допомогою газових горілок остаточно випалюються залишки води та розігрівається основа так званої ремонтної карти. Працівники обробляють цю основу бітумом та заповнюють її розігрітою рециклером асфальтобетонною сумішшю з її подальшим ущільненням за допомогою катків та віброплит. Такі роботи дозволяють подовжити термін експлуатації асфальтного покриття та зупинити подальше руйнування через перепади температур», — розповідає начальник відділу ремонту об’єктів благоустрою департаменту комунального господарства та благоустрою міської ради Леонід Демченко.

Він додає, що спеціалісти департаменту та комунального підприємства «Вінницьке шляхове управління» постійно проводять моніторинг дорожньої мережі міста для своєчасної ліквідації аварійності на дорогах.

«Дві бригади з допомогою рециклерів розпочали лагодити пошкоджені ділянки дороги на центральних вулицях Вінниці. Спочатку будемо ремонтувати головні вулиці, де ходить громадський транспорт, згодом перейдемо на другорядні», — уточнює Леонід Демченко.

Основні ж роботи з поточного ремонту доріг та магістралей заплановано розпочати з настанням стійкої теплої та сухої погоди, коли можна буде використовувати гарячий асфальт.

У Вінниці розпочали ремонти основних доріг

Источник

Новости Украины