У Вінниці створять резервну систему інформування населення

У Вінниці створять резервну систему інформування населення

У Вінниці створять резервну систему екстреного інформування населення. Вона має стати альтернативним варіантом на випадок, якщо не буде світла, зв’язку, не працюватимуть телевізори, чи у зовнішній системі оповіщення збій. Серед резервних способів інформування – ефірне радіомовлення та гучномовний зв’язок за допомогою спецавтомобілів та електромегафонів.

Про відповідне рішення депутатів міської ради 29 квітня повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Резервну систему можна буде використовувати у разі виведення з ладу загальноміської системи централізованого оповіщення, з якої наразі лунають сирени.

Вона допоможе інформувати людей на FM-діапазоні – через ефірне радіомовлення на частоті 101,8 МГц «Місто над Бугом», з передачею повідомлень на FM-приймачі. Тому громадянам, а також установам, підприємствам і організаціям потрібно подбати про те, щоб у них був доступ до FM-радіо.

Ще один спосіб інформування – це організація оповіщення у місцях масового скупчення людей за допомогою засобів гучномовного зв’язку спецавтомобілів та електромегафонів.

«Ми повинні налагодити ефективну і автономну систему оповіщення при будь-якій надзвичайній ситуації. У випадку, якщо немає світла, зв’язку, не працюють телевізори, чи у зовнішній системі оповіщення збій, у нас повинен бути альтернативний варіант. На прикладі міст, які сьогодні знаходяться у зоні окупації або активних бойових дій, ми бачимо, що відсутність альтернативної системи оповіщення – це достатньо серйозна проблема. Ми повинні ефективно та швидко створити резервну мережу, забезпечити її необхідними приладами та провести відповідне навчання, в тому числі з головами ОСББ, старшими по будинках, головами квартальних комітетів, старостами. До цього потрібно дуже відповідальна поставитись», — зазначив Сергій Моргунов.

Резервна система термінового інформування населення призначена для оперативного доведення сигналів і повідомлень про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій природного, техногенного та воєнного характеру, постійного інформування їх про обстановку, що склалася у зоні можливого ураження.

Источник

Новости Украины