У Вінниці суд залишив ухвалу про арешт землі під колишнім готелем «Південний Буг»

У Вінниці суд залишив ухвалу про арешт землі під колишнім готелем «Південний Буг»

29 липня Вінницькій апеляційний суд відхилив апеляційну скаргу адвоката та залишив без змін рішення міського суду, де було накладено арешт на землю під колишнім готелем «Південний Буг».

Про це повідомили у Вінницькому апеляційному суді.

У своїй апеляційній скарзі адвокат просив скасувати ухвалу слідчого судді суду першої інстанції. Вважає арешт земельної ділянки, власником якої є ТОВ «Агро Дельта Плюс», незаконним. До речі, 2019 року це товариство стало переможцем торгів зі стартовою ціною понад 34 мільйони гривень, а 2021-го між ним та Вінницькою міською радою укладено нотаріально посвідчений договір купівлі-продажу земельної ділянки вартістю понад 8 з половиною мільйонів гривень. Натомість в обласному управлінні Держгеокадастру її оцінили у 37 з лишком мільйонів.

«Це свідчить про можливе заниження вартості земельної ділянки під час проведення оцінки, чим нанесено збитків місцевій громаді в особливо великих розмірах», – ідеться в ухвалі міського суду.

У ній же зазначено, що ТОВ «Агро Дельта Плюс» як замовник будівництва та підрядна організація «АВМ Девелопмент» демонтували готель «Південний Буг» самовільно без дозвільних документів. Згідно з договором там мала бути лише реконструкція.

За словами адвоката, будівельні роботи на земельній ділянці не розпочали, бо процедура погодження проектної документації ще триває.

Тим часом слідство перевіряє, чи є це майно доказом у кримінальному провадженні за фактом службового злочину.

Нагадаємо, у 2018-му році міська рада вирішила виставити готель на аукціон. Торги відбулися на початку 2019-го року. Переможцем стало товариство з обмеженою відповідальністю «АГРО ДЕЛЬТА ПЛЮС» з Хмельницького.

На початку листопада 2021 року будівлю готелю «Південний Буг» почали демонтувати. Репортаж дивіться ТУТ. Першими «під знесення» пішли будівлі дискоклубу і кафе, їх почали розбирати ще влітку, а у жовтні вже не залишилось й сліду – зрівняли із землею. В листопаді приступили до демонтаж самого 8-поверхового готелю. Перехожі могли розгледіти кожну кімнату, у багатьох з них залишались меблі. А закінчили демонтаж наприкінці грудня того ж року.

Як відомо, замість готелю буде 24-поверхова будівля з апартаментами в форматі квартира-студія, з видом на Південний Буг. Площа приміщень від 31 до 42 кв м. Ціни за квадратний метр ще не відомі, прайси в розробці. Забудовники передбачають, що ця будівля стане найвищою у Вінниці.

Источник

Новости Украины