У Вінниці взяли під варту чоловіка, який пішов служити в ЗСУ, але самовільно покинув військову частину

У Вінниці взяли під варту чоловіка, який пішов служити в ЗСУ, але самовільно покинув військову частину

Слідчі судді Вінницького міського суду розглянули клопотання сторін обвинувачення про застосування запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою двом чоловікам, які підозрюються у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 407 КК України (самовільне залишення військової частини).

Про це повідомляє пресслужба Вінницького міського суду.

З матеріалів клопотання стало відомо, що двоє підозрюваних 27 та 28 років були призвані до лав ЗС України військовими комісаріатами та уклали контракт про проходження громадянами України військової служби у ЗС України. Відповідно до витягів із наказів командирів військових частин, солдатів було призначено на відповідні посади.

Підозрювані не з’явилися на ранкове шикування особового складу своїх військових частин. Тимчасово ухиляючись від проходження військової служби, чоловіки перебували за адресами свого місця проживання та проводили час на власний розсуд, не пов’язуючи його із виконанням обов’язків військової служби.

Суд застосував до одного із підозрюваних запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 діб та визначив заставу у розмірі 99 240 грн., а до іншого – запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічну пору доби.

Наразі тривають слідчі дії.

Довідково: ч. 4 ст. 407 КК України – Самовільне залишення військової частини або місця служби, а також нез’явлення вчасно на службу без поважних причин, вчинені в умовах особливого періоду, крім воєнного стану, вчинене особами, зазначеними в частинах першій або другій цієї статті (караються позбавленням волі на строк від 3 до 7 років).

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Источник

Новости Украины