У Вінницькій єпархії УПЦ московського патріархату, шістьох священиків, які перейшли ПЦУ, назвали розкольниками і заборонили в служінні

У Вінницькій єпархії УПЦ московського патріархату, шістьох священиків, які перейшли ПЦУ, назвали розкольниками і заборонили в служінні

Указами митрополита Вінницького і Барського Варсонофія, шість кліриків Вінницької єпархії заборонені у служінні за ухилення в розкол.

Про це зазначено в повідомленні на сайті Вінницької єпархії УПЦ (московського патріархату).

«За грубе порушення присяги священнослужителя, на підставі 2 правила Антиохійського собору, 10, 11 та 39 правил святих Апостолів, звільнені з посад настоятеля храмів та заборонені у служінні: прот. Віталій Трач, прот. Володимир Слободянюк, прот. Ярослав Дячина, прот. Іосиф Данко, ієрей Олексій Якубівський та ієрей Назарій Трач.

Священики не мають права подавати благословення, носити наперсний хрест, а також причащатись Святих Христових Таїн», — зазначено в повідомленні.

Як відомо, протоієрей Ярослав Дячина, настоятель храмів у Жмеринському районі, підтримав своїх парафіян і релігійні громади перейшли до ПЦУ. Іосиф Данко з релігійними громадами сіл Нападівка та Райки Хмільницького району приєднались до канонічної помісної Православної Церкви України. 8 травня парафія храму архістратига Божого Михаїла с. Нова Гребля разом із своїм настоятелем протоієреєм Володимиром Слободонюком ухвалила рішення про вихід з підпорядкування московському патріархату та приєднання до ПЦУ. Віталій та Назарій Трач 3 травня звернулися до митрополита Симеона з проханням прийняти їх та релігійні громади у канонічне єднання з Православною Церквою України. 18 травня ієрей Олексій Якубіський разом із релігійною вийшли із підпорядкування московського патріархату і ухвалили рішення приєднатися до Православної Церкви України.

Нагадаємо, протягом трьох місяців, відколи росія повномасштабною війною пішла на Україну, на Вінниччині, станом на 26 травня, 34 релігійні громади відмовилися від московського патріархату.

Источник

Новости Украины