У Запорізькій області зайнято лише 10% ковідних ліжок

Наразі Запорізька область перебуває у жовтій зоні карантинних обмежень. Про це на нараді з керівниками структурних підрозділів, яку традиційно проводить голова  обласної обласної державної адміністрації Олександр Старух, розповів директор Департаменту охорони здоров’я Олексій Кулинич.

Директор Департаменту розповів про стан захворюваності у Запорізькій області. За останню добу в області зареєстровано 17 випадків захворювання на COVID-19. Всього станом на 04.01.2022 зареєстровано 182445 лабораторно підтверджених випадків, в т.ч. 11615 – серед дітей (за добу –0),  6320 серед медичних працівників (за добу – 0),  792 серед працівників освіти – (за добу — 0). Всього летальних випадків зареєстровано – 5296 (за добу-6).  Всього одужало – 175692 особи (за добу – 187).

Що стосується вакцинальної кампанії, після дводенної перерви, пункти вакцинації відновили свій звичний режим роботи. Усього за 31 грудня та 1 січня у Запорізькій області було проведено 5 137 щеплень. 

Окрім цього, Олександр Старух та Олексій Кулініч підкреслили важливість проведення  вакцинальної кампанії. Голова Запорізької ОДА також звернув увагу на важливість додаткової дози вакцини для визначених категорій населення та запровадження бустерної дози для усього населення.

Олексій Кулинич зазначив, що наразі у Запорізькій області зайнято лише 10% ковідних ліжок. Наразі це найнижчий показник по всій Україні. 

Департамент культури та інформаційної політики 

Источник

Новости Украины