У ЗСУ прокоментували вручення повісток на вулиці співробітниками ТЦК

У ЗСУ прокоментували вручення повісток на вулиці співробітниками ТЦК

Фото: Іван Тимочко/Facebook

Працівники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки діють згідно з чинним законодавством, коли затримують людей призовного віку для вручення повісток. Про це 24 каналу розповів голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко.

— Головним чином, члени ТЦК — це люди, які передусім мають досвід бойових дій на фронті або мають обмежену придатність для служби в регулярній армії. Для них існує процедура вручення повісток, і вони діють відповідно до цієї процедури, — розповів він.

Тимочко зазначив, що якщо потрібно скасувати це, то зміни мають бути внесені через законодавчий процес, а зараз відсутні чіткі визначення та правила як для суспільства, так і для військових.

Тимочко, коментуючи заяву Зеленського, в якій він говорив, що не хотів би, щоб співробітники центрів комплектування «ловили» людей на вулицях», зазначив, що президент враховував комфорт населення, але співробітники ТЦК діють згідно із законом.

30 січня Кабмін зареєстрував новий законопроєкт про мобілізацію та військовий облік під номером №10449 на сайті парламенту. Представники ТЦК вручили повістки депутатам Червоноградської міської ради під час засідання сесії 25 січня.
Джерело

Новости Украины