Угорщина блокує пакет допомоги Україні на 18 млрд євро від Євросоюзу


Угорщина блокує пакет допомоги Україні на 18 млрд євро від Євросоюзу

Фото: depositphotos.com

Угорщина заявила міністрам фінансів ЄС на зустрічі у Брюсселі, що не підтримає необхідних змін для підготовки пакета допомоги Україні у розмірі 18 млрд євро на 2023 рік. Про це пише агентство Bloomberg із посиланням на джерела, знайомі з перебігом обговорення.

За словами джерел, міністр фінансів Угорщини Міхай Варга заявив своїм колегам, що його країна не голосуватиме за ті рішення щодо пакету допомоги Україні, які вимагають схвалення всіх 27 урядів країн Євросоюзу.

Підписуйтесь на LIGA.Бізнес у Telegram: коротко про важливе

Очікується, що сьогодні, 9 листопада, Єврокомісія оголосить про програму пільгових кредитів для фінансування українського бюджету у розмірі до 1,5 млрд євро на місяць, або 18 млрд євро на весь наступний рік.

Для виділення коштів Україні необхідно внести зміни до бюджету ЄС, що потребує додаткового узгодження.

Напередодні міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив, що Угорщина не вноситиме фінансовий внесок у довгостроковий спільний кредит Євросоюзу для підтримки державного бюджету України.

«Ми готові продовжувати фінансову підтримку на двосторонній основі, на основі двосторонньої угоди між Україною та Угорщиною. Але ми, звичайно, не підтримуватимемо жодних спільних запозичень Євросоюзу в цій сфері», — сказав Сіярто на зустрічі міністрів закордонних справ Центральноєвропейської ініціативи в Болгарії. 

  • 25 жовтня Євросоюз погодився фінансувати Україну на рівні 1,5 млрд євро на місяць.
  • 7 листопада Угорщина відмовилася зробити свій внесок у європейський кредит Україні в €18 млрд.

Підписуйтесь на наш Instagram: корисні пояснення актуальних тем

Джерело

Новости Украины