Ми вже достатньо допомогли: Угорщина не дасть грошей на європейський кредит Україні в €18 млрд


Ми вже достатньо допомогли: Угорщина не дасть грошей на європейський кредит Україні в €18 млрд

Петер Сіярто (Фото: Martin Divisek/ЕРА)

Угорщина не робитиме фінансовий внесок у довгостроковий спільний кредит Євросоюзу для підтримки державного бюджету України у 2023 році на загальну суму 18 млрд євро. Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто, пише видання Portfolio.

«Ми готові продовжувати фінансову підтримку на двосторонній основі, на основі двосторонньої угоди між Україною та Угорщиною. Але ми, звичайно, не підтримуватимемо жодних спільних запозичень Євросоюзу в цій сфері», — сказав Сіярто на зустрічі міністрів закордонних справ Центральноєвропейської ініціативи в Болгарії. 

Підписуйтесь на LIGA.Бізнес у Telegram: коротко про важливе

Заява Сіярто прозвучала після того, як голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн оголосила про програму фінансової допомоги Україні на 2023 рік. Програма передбачає фінансування українського бюджету у розмірі до 1,5 млрд євро на місяць, або 18 млрд євро на весь наступний рік.

Сіярто також додав, що Угорщина вже надавала фінансову підтримку Україні через спільні запозичення під час пандемії Covid-19.

«Ми підтримували спільне запозичення під час епідемії коронавірусу і цього більш ніж достатньо», – заявив Сіярто.

Голова угорського МЗС зазначив, що його держава витратила сотні мільйонів євро на підтримку охорони здоров’я, освіти, установ культури та церков в Україні, і цю допомогу було прийнято ще до початку війни.

  • 17 жовтня Австрія та Угорщина відмовилися брати участь у навчальній місії для ЗСУ. Причини вони різні.
  • 21 жовтня Угорщина домоглася виключення із можливої стелі цін на газ.
  • 25 жовтня Євросоюз погодився фінансувати Україну на рівні 1,5 млрд євро на місяць.

Приєднуйтесь до нас у Facebook та беріть участь у дискусіях

Джерело

Новости Украины