Ухилявся від сплати податків: на Хмельниччині засудили керівника двох підприємств

За інформацією: Суспільне Хмельницький.

Фото: УНІАН

На Хмельниччині засудили керівника двох підприємств за ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. Суд призначив підприємцю покарання — штраф у розмірі понад 13 млн грн.

Про це повідомляє Хмельницька обласна прокуратура.

Як інформують у відомстві, керівник одного із приватних підприємств області у 2015 році продавав сільськогосподарську продукцію під виглядом власно вирощеної, неправомірно скористався пільгами щодо оподаткування діяльності у сфері сільського господарства.

"Окрім того, бувши керівником іншого підприємства, він облікував безтоварні операції з нібито придбання товарів, внаслідок чого ухилився від сплати податку на додану вартість на суму понад три млн грн. Упродовж 2015 року він зняв з рахунків грошові кошти, загальна сума яких перевищує 45 млн грн, з яких не сплачено майже 10 млн грн податку на доходи фізичних осіб та військового збору. У такий спосіб підприємець ухилився від сплати податків у загальній сумі понад 13 млн грн", — йдеться у повідомленні.

Суд визнав підприємця винним та призначив покарання у виді штрафу в розмірі понад 13 млн грн з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на строк три роки з конфіскацією майна.

Новости Украины