Україна може стати четвертою країною у загальній заявці Іспанії, Португалії та Марокко на ЧС-2030

Україна може стати четвертою країною у загальній заявці Іспанії, Португалії та Марокко на ЧС-2030

Дом футбола, olimpik.com.ua

Україна зберігає шанси на спільну заявку на проведення чемпіонату світу-2030.

Королівська іспанська футбольна федерація опублікувала офіційну заяву, в якій підтвердила заміну України на Марокко у тріо з Португалією на проведення ЧС.

При цьому в Іспанії згадали і Україну, заявивши, що наша країна зможе приєднатися до спільної заявки та стати четвертою країною-господаркою.

“Федерації Іспанії та Португалії сподіваються, що УАФ та її президент [Андрій Павелко] подолають труднощі, з якими вони стикаються на даний момент, щоб подати спільну кандидатуру від чотирьох країн”, – наголосили в заяві.

Раніше повідомлялося, що причиною заміни України на Марокко стали серйозні руйнування інфраструктури України в ході повномасштабної війни з росією та кримінальні справи проти президента УАФ Андрія Павелка.

Торік у жовтні Україна офіційно приєдналася до спільної заявки Іспанії та Португалії на проведення чемпіонату світу-2030. Згідно з попереднім планом, наша країна мала прийняти одну з груп на Мундіалі.

За словами Андрія Павелка, серед стадіонів, які прийматимуть світову першість, може опинитися одна з арен у Донецьку.

Заявку на проведення ЧС-2030 одразу в чотирьох країнах уже подали Аргентина, Уругвай, Парагвай та Чилі. Спільну заявку мають намір подати Саудівська Аравія, Єгипет та Греція.

Джерело

Новости Украины